Jij bent zoveel meer dan geadopteerd.

Ben je ook zo nieuwsgierig naar jouw antwoorden op jouw vragen maar kom je er zelf niet goed uit en loop je vast?

Dan is hulp vragen vaak lastig maar een (spannende) keuze waar je moed en lef voor nodig hebt.

Als Life Coach en ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe lastig dat kan zijn maar ook dat ermee leren leven wel degelijk mogelijk is.

Ik informeer je graag over de mogelijkheden wanneer je die stap wilt nemen om over die drempel te gaan. Ik help je graag. Ook wanneer je nog twijfelt.

Ik ben Sharon de Groot.

Zelf ook geadopteerd in 1978 uit Indonesië.

Geboren als Komariyah te Pekalongan en als Sharon Goudsmit samen met mijn geadopteerde broertje opgegroeid in Mijdrecht.

Geadopteerd zijn

Geadopteerd zijn is meer dan opgroeien binnen een ander gezin in eventueel een ander land.

Het opgroeien in een omgeving waar je niet bent geboren, en waar je roots dus niet liggen, kan voor vragen zorgen.

Jouw roots

Natuurlijk ben je hartstikke nieuwsgierig naar waar jouw roots liggen. Want juist jouw roots horen bij wie jij bent. Dat begint al vanaf de periode in de buik van je moeder, waar jouw basis is ontstaan, en dus veel verder terug gaat dan puur jouw geboorte zelf. Daar is jouw complete leven namelijk van start gegaan.

Deze periode waar jouw leven begon en de periode van afstaan wordt vaak (on)bewust vergeten, krijgt geen aandacht en wordt niet begrepen. Terwijl het ook behoort tot wie jij bent als persoon.

Identiteit

Dit brengt vragen met zich mee waar we vaak geen antwoord op kunnen vinden. En ook al was jij heel bijzonder voor jouw adoptieouders, toch ben jij ook een wereldwonder voor jouw biologische ouders die (soms) niet weten waar jij bent.

Soms lukt het terugvinden van jouw ouders niet of kom je erachter dat de procedure niet helemaal volgens de regels is gegaan. Niet alleen dit gegeven kan ervoor zorgen dat je boos bent en intense verdriet ervaart maar ook vele andere redenen omtrent adoptie kunnen dat gevoel versterken.

Boosheid

Maar deze intense boosheid, met het pijnlijke verdriet, brengen je helaas niet naar de antwoorden op al jouw vragen en ook niet naar een leven waarin je rust ervaart, jij je ook gelukkig kan gaan voelen en zelf de regie ervaart over jouw eigen leven.

Creëer jouw leven

Maar hoe kan jij die rust in jouw hoofd creëren, je gelukkig gaan voelen en die regie over je eigen leven ervaren? Door het te leren. Leren de regie terug te pakken over jouw eigen leven en op zoek te gaan naar dat wat voor jou wel werkt en ervoor zorgt dat je kan thuiskomen bij jezelf.

Het is geen makkelijke opgave maar een reis van vallen en opstaan. Waarin jij jouw volledige adoptie gaat erkennen en gaat accepteren. Want hoe graag we het soms zouden willen, helaas kunnen we dat wat geweest is niet meer veranderen. Wel hoe we er vandaag de dag mee om gaan en erop regeren.

Het brengt je dichter bij jezelf, jouw complete identiteit, waardoor je kan thuiskomen bij jezelf.

Ben jij klaar voor die stap buiten jouw comfortzone en zoek naar een veilige laagdrempelige omgeving om deze reis door te gaan zetten. Lees dan hier vooral verder.