PuurGezond

Ik adviseer vanuit de Richtlijnen Goede Voeding en gebruik hierbij voornamelijk de PuurGezond Piramide in mijn coaching. Hierin is snel overzichtelijk welke producten belangrijk zijn om dagelijks te eten. 

PuurGezond is een platform over gezonde voeding, waarbij onbewerk eten en zelf koken centraal staat. 

Geschikt voor iedereen.

De methode van PuurGezond is geschikt voor iedereen. Of je nou de sterren van de hemel kookt of juist niet zo van koken houdt…. Het is een methode die je ook met kinderen en een groot gezin kunt toepassen.

Het is simpel, eenvoudig en vooral praktisch. Dat is dan ook de reden dat PuurGezond niet alleen geschikt is voor jou maar ook voor het hele gezin.

Wellicht dat je het herkent… Dat je op dieet bent en voor jezelf apart moet koken. Jij mag namelijk niet dat eten wat de rest van het gezin wel eet. Hoe ga je dit de rest van je leven dan volhouden?

PuurGezond is geen streng dieet maar een leefstijl. De basis is eenvoudig en voor iedereen haalbaar. In de gewone supermarkt laat je kant en klare producten liggen en kies je voor de onbewerkte en volwaardige producten. Deze leveren jou heel veel voedingsstoffen. Daarmee voedt jij jouw lichaam en krijg je meer energie.

Naast de maaltijden eet je ook voedzame tussendoortjes die er weer voor zorgen dat jouw hongergevoel goed stil blijft.

Wat leer je?

Je leert je focus te verleggen en te kiezen voor lekkere, gezonde voeding met ruime porties van groenten, fruit, noten en peulvruchten. Daar zit je goed vol van waardoor je geen hongergevoel krijgt. 

Omdat je volwaardig voedsel binnenkrijgt, zorg je er tegelijkertijd ook voor dat je glucosespiegel niet schommelt en wordt de kans op zin in snaai veel kleiner. Dat wil niet zeggen dat je nooit meer kan snoepen of een wijntje kan nemen bij franse kaas of chocolade. 

Er zijn geen eetregels

De PuurGezond methode verbied je niks want dat werkt namelijk averechts. Dat herken je vast wel. Het gaat juist om de balans en dat jij jezelf er goed bij en door voelt. 

Geen eetregels of dingen die je niet mag eten. Jij bepaalt wat je eet en wanneer je dat doet. De basis is dus best eenvoudig. Jij houdt zelf de regie in handen en dat is wel zo fijn. 

Lukt het jou niet om in de ochtend te ontbijten? No problemo. We richten samen jouw leven op een manier in waarin jij niet tegen heug en meug iets hoeft te gaan eten. Zodat je wel alle goede voedingsstoffen binnen krijgt. 

Geen vis- of vleeseter?

Eet je geen vlees of vis? Houd je absoluut niet van boter op je brood en/of een beker melk bij de lunch? No problemo! We kijken samen naar hoe jij ervoor kunt zorgen dat je op een verantwoorde manier wel alle voedingsstoffen binnenkrijgt waar je lijf behoefte aan heeft. 

Een persoonlijk advies vind ik van belang en dat is zo fijn aan de methode van PuurGezond. Ieder mens is uniek en ieder mens heeft zijn eigen gewoontes. Er worden niet met standaard adviezen gewerkt, want die werken niet bij iedereen. We kijken naar jouw fundering en bepaalt zelf hoe die eruit gaat zien. 

Als je graag wilt afvallen, kun je bijvoorbeeld minder nemen van de koolhydraatrijke producten (brood, aardappelen, pasta, rijst, graanproducten) en minder tussendoortjes nemen.

Heb je jouw streefgewicht eenmaal bereikt? Dan kun je daar weer iets meer van eten. Op die manier houd jij je gewicht onder controle en de regie in eigen hand.

Het liefst staan we ‘s ochtends allemaal op zonder overtollige kilo’s en kunnen we eten en drinken wat we willen, zonder dat dit enige invloed heeft op ons gewicht en op hoe wij ons voelen.

Jammer genoeg is het niet zo simpel. Was het maar waar! Je moet er wel echt iets voor doen om een gezonde leefstijl op te bouwen én vast te houden. Toch streven we er allemaal naar om dit zo moeiteloos mogelijk te doen.

Heerlijke PuurGezond recepten

Diëten wordt over het algemeen niet geassocieerd met lekker eten. Gelukkig is PuurGezond geen dieet!

Wat dacht je van PuurGezond American pancakes? Deze lekkere, dikke pannenkoekjes zorgen voor een echt verwenontbijtje op een verantwoorde, gezonde manier. Ook PuurGezond granola, stoofpeertjes, champignonsoep, bloemkoolpizza en PuurGezond appeltaart behoren tot de lijst van talloze mogelijkheden.

Bij een nieuwe, gezonde leefstijl met gezonde eetgewoontes horen ook veel heerlijke, gezonde en voedzame recepten. Genieten van eten zonder schuldgevoel!

Lekker in je vel met PuurGezond

Uiteindelijk gaat het erom dat jij lekker in je vel zit. Het gewicht dat de weegschaal aangeeft heeft daar een grote stem in, maar zegt zeker niet alles. Door de focus op dat gewicht te leggen, verlies je het grote geheel uit het oog en dat is niet de bedoeling! Je wilt dan alleen maar het gewicht af zien nemen en na het behalen van het einddoel, pak je jouw oude gewoontes weer op.

Wanneer dit de situatie is, komen de kilo’s vaak in de loop van de tijd weer terug en meestal zijn het er dan ook nog eens meer! Herkenbaar? Dat kan écht anders. Met PuurGezond werken we niet alleen aan je gewicht, maar vooral aan je eetgewoontes en leefstijl.

Wanneer je op korte termijn je hele eetpatroon omgooit, ben je goed bezig maar voer je in één keer wel erg veel veranderingen door. Je eet waarschijnlijk minder gevarieerd, blijft hangen in dezelfde gerechten, eet zo weinig mogelijk en je bent alleen maar bezig met het behalen van de eindstreep. Je focus ligt dus niet op de weg naar jouw einddoel! Dat werkt uiteindelijk averechts en is voor niemand vol te houden.

Past deze manier van afvallen niet en herken je jezelf hierin? Dan is de PuurGezond methode een fijne manier om langzaam om te schakelen naar een gezonde leefstijl. Een leefstijl die wél vol te houden is.

Wat gaan we doen?

We gaan aandacht besteden aan de weg die je moet bewandelen om op dat streefgewicht te komen en te blijven. Ook verbeter je jouw gezondheid!

Als basis voor de stappen die we gaan zetten om je gewoonten aan te passen, maak ik gebruik van de volgende twee boeken van PuurGezond.

  • Slank in 8 stappen
  • 7 inzichten voor een blijvend goed gewicht

Op deze praktische en heldere manier werken we aan de basis van jouw eetgewoonten en jouw leefstijl. We voeren stap voor stap kleine veranderingen door. Het heeft tijd nodig om nieuwe gewoontes aan te leren en die tijd nemen we dan ook uitgebreid.

We zorgen er samen voor dat de veranderingen klein en haalbaar zijn en dat deze aansluiten bij je normale gewoontes. Op deze manier ontwikkel je langzaam maar zeker een ander eetpatroon. Door dit in kleine stapjes te doen, zorg je ervoor dat deze eetgewoontes blijvend zijn!

Eigen ervaring PuurGezond

Zelf eet ik al jaren PuurGezond en ik voel mij hier heel erg fijn bij. Waarom? In mijn beleving is gezond eten voor puur eten. Kiezen voor onbewerkte en pure, eerlijke voeding. Geen pakjes, geen zakjes en geen producten die jouw overgrootmoeder niet zou herkennen. Dát is het uitgangspunt van PuurGezond.

Dat maakt het dan ook heel simpel: kies bij elke maaltijd voor een basis van onbewerkte voeding en je zit altijd goed. Kies je voor deze methode? Dan kies je voor een gezonde basis. Pure en onbewerkte producten leveren namelijk meer vitamines, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen dan bewerkte en geraffineerde producten.

Je gaat het lichaam voeden in plaats van vullen! Een lichaam dat goed gevoed is, valt makkelijker af. Je wordt dus niet alleen slanker, maar ook energieker en fitter. En dat straal je uit!

Beweging en PuurGezond

Natuurlijk is voeding niet het enige middel om onze gezondheid te beïnvloeden. Daarom besteden we in het PuurGezond programma ook aandacht aan lichaamsbeweging, ontspanning, naar buiten gaan en voldoende slaap. Dit zijn factoren die ook horen bij een PuurGezonde leefstijl. PuurGezond is meer dan eten, het is een leefstijl die geschikt is voor iedereen!

PuurGezond eten tegen overgewicht en gezondheidsproblemen

Er is een flinke groei in gezondheidsproblemen die samenhangen met leefstijl. Diabetes type 2, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, overgewicht, stress. Het zijn allemaal aandoeningen die in grote getalen veroorzaakt worden door een ongezonde leefstijl. En er is met gezonde voeding zoveel te bereiken! De eerste stap is werken aan een gezonde leefstijl, want zo pak je het probleem bij de wortel aan.

Een gezonde leefstijl bestaat in mijn ogen uit gezond en écht eten. Een manier van eten waar je meer energie van krijgt, een mooiere huid en een gezond gewicht. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn! Kies voor pure producten (die waarvan je overgrootoma ze ook zou herkennen) en vermijd de hyperbewerkte producten uit de supermarkt.

Eet gevarieerd en kook je maaltijden zelf. Door PuurGezond te koken werk je aan een gezonde leefstijl en een gezond lichaam. Daarnaast bestaat een gezonde leefstijl ook uit voldoende ontspanning en voldoende beweging. Allemaal aspecten die tijdens het PuurGezond programma aan bod komen. Nu goed voor jezelf zorgen, scheelt je een hoop zorgen later in je leven.

Het PuurGezond 8 stappenplan

Je leert in 8 stappen wat je nodig hebt om je leefstijl te verbeteren zodat je nooit meer op je gewicht hoeft te letten.

 

 

Intakegesprek Voeding

45 à 60 minuten

55 euro

Tijdens het intakegesprek maken we nader kennis met elkaar.

We bespreken jouw hulpvraag en meten naast jouw gewicht ook jouw buikomvang, BMI en spier- & vetmassa.

Voor het gesprek stuur ik je een intakeformulier toe en bekijken we, tijdens het gesprek, jouw leefstijl.

De afspraak kan zowel telefonisch als online plaatsvinden maar ook bij mij aan de praktijk in Velserbroek of Schagen.

Adviesgesprek Voeding

45 à 60 minuten

65 euro

Dit gesprek is bedoeld voor het advies dat ik persoonlijk voor jou heb gemaakt.

Je hebt een voedingsdagboek ingestuurd waardoor ik alle benodigde informatie heb kunnen verzamelen voor jouw persoonlijk advies.

Het advies omvat een goed toepasbaar advies op het gebied van voeding en leefstijl. Je ontvangt concrete tips en advies zodat dat je meteen kan beginnen met je gezonde(re) voedingspatroon naar een gezonde(re) leefstijl.

Een advies gebaseerd op wat wel werkt en dus goed vol te houden is wat bijdraagd aan jouw nieuwe duurzame leefstijl.

Vervolggesprek Voeding

20 à 25 minuten

30 euro

We bepalen onder andere jouw gewicht en je kan vragen stellen.

We bespreken samen de voortgang van de afgelopen periode;

  • jouw knelpunten
  • hoe het de afgelopen periode is gegaan
  • welke keuzes jij hebt gemaakt
  • wat goed en minder goed ging.

Samen kijken we waar er eventueel andere keuzes gemaakt kunnen worden en geef ik je tips. We maken eventuele aanpassingen in jouw plan om het voor jou haalbaar te maken en te houden.

Desgewenst kunnen de gesprekken in het begin wekelijks plaatsvinden. Tussen onze afspraken ben ik per mail en via whatsapp te bereiken tijdens kantooruren voor ondersteuning, want je staat er niet alleen voor in het aanleren van jouw nieuwe andere leef- & eetstijl.