Je eigen leven leven….

Het klinkt als heel logisch om dat te doen, maar helaas is dat niet altijd zo.

Steeds meer

Alhoewel ik nu echt steeds meer mijn eigen leven probeer te leven, heb ik jarenlang onbewust het leven van anderen geleefd. Geprobeerd de idealen, van anderen voor mij, te realiseren en mijn eigen wensen daarvoor opzij gezet, want ik kon mijn eigen dromen immers toch niet bereiken.

Spijt

Tot ik een verhaal hoorde van iemand die, veel te jong, vroegtijdig kwam te overlijden. Dat die persoon spijt had niet het leven geleefd had dat hij graag had willen leven. Niet had gedaan wat hij graag echt had willen doen. Niet alles uit het leven had gehaald maar juist zijn leven had ingericht op basis van wensen van anderen.

Verlangen

Daarmee werd het verlangen naar dichterbij mezelf staan en dat doen wat mij gelukkig maakte intenser. Trouw zijn naar mezelf zoals ik naar mijn partner zou zijn… Niet met angst leven zoals ik anderen heb zien doen en daardoor niet alles uit het leven weten te halen. Ik weet heel goed hoe ik mijn leven dus vooral NIET wil nemen.

Jouw behoeften

Omdat iedereen anders is, andere behoeften heeft, is dat wat voor jou goed werkt niet meteen voor mij de juiste manier, maar andersom dus ook niet. Door het vooral bij jezelf te zoeken én te houden, trouw te zijn aan jezelf, kom je wel dichterbij jezelf. Daarmee ben je al aardig op weg naar het nemen van je eigen leven.

Alhoewel iedereen zijn eigen leven op zijn eigen manier doet, zijn er wel vragen die iedereen op weg kan helpen naar het creëren van zijn/haar tweede deel van hun leven.

  • Wat zijn mijn intense verlangens? Of toch die van anderen uit mijn omgeving?
  • Wat zijn mijn persoonlijke waarden? Voldoet alles wat ik doe aan die waarden?
  • Ben ik wie ik graag wil zijn? Wie zou jij graag willen zijn?

Sta geregeld stil bij deze vragen om na te gaan of jouw focus op het juiste leven staat of niet op die van een ander.

Iedereen is anders en doet zijn of haar leven anders. Wees trots op jezelf hoe jij nu in het leven staat, wanneer je terug kijkt naar waar je vandaan bent gekomen.

Wil je meer weten? Stuur mij gerust een berichtje. Of hier voor meer mogelijkheden qua 1 op 1 coaching in Velserbroek.