+31 6 383 19890 info@shivascoaching.nl

Voedingsadvies

Ik begeleid jou na een telefonische kennismaking op het gebied van voeding, met als doel een gezondere eetpatroon en gezonder gewicht.

Tijdens de intake analyseren we jouw huidige eetpatroon en kijken we naar waar er ruimte is voor verbetering. Ook doen we een meting van gewicht, vet- & spiermassa en stellen we gezamenlijk jouw persoonlijke en haalbare doel op waar jij naar toe zal werken tijdens de begeleiding.

Ik voorzie jou in het adviesgesprek en vervolggesprek(ken) van de nodige informatie en kennis over voeding en geef jouw tools om jouw nieuwe eetpatroon in jouw leven te implementeren.

Ook zal ik jou ondersteunen bij het vinden en behouden  van jouw motivatie en versterken van jouw doorzettingsvermogen. Zodat jij jouw nieuwe eetpatroon ook op langere termijn volhoudt en jouw nieuwe gewicht blijvend zal zijn.

Als gediplomeerd Gewichtsconsulent adviseer en begeleid ik mensen met gewichtsproblemen en/of voedingsvraagstukken volgens de Richtlijnen Goede Voeding, Voedingsnormen en de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad naar een gezond voedings- en beweegpatroon.

De Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland houdt toezicht op de kwaliteit van de opleidingen en haar leden. Daarnaast werken de gewichtsconsulenten voor vastgestelde richtlijnen waardoor jij als klant verzekerd bent van professionele begeleiding. Zo weet jij zeker dat je de juiste coaching, het beste advies en uitstekende ondersteuning krijgt.

Vergoeding

 Ook in 2022 wordt de BGN Gewichtsconsulent (deels) vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars. Wil je weten of jouw verzekering iets vergoedt? Klik dan hier om te kijken op de website van BGN Nederland of neem contact op.

Daarnaast ben ik aangesloten bij PuurGezond en werk ik volgens de PuurGezond methode.

PuurGezond staat voor écht eten. Eten zonder pakjes en zakjes, eten dat je gemakkelijk zelf bereidt en dat ook nog eens lekker smaakt. Wij geloven dat goed én gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.

Baseer je maaltijden op onbewerkte producten waardoor je altijd goed zit. Producten zoals groenten, fruit, volle graanproducten, zuivel, noten & zaden, eieren, vlees en vis.

Pure producten bevatten meestal meer vitamines, mineralen, vezels en ander voedingsstoffen. Steeds meer onderzoek laat zien dat onbewerkt voedsel gunstig is voor het gewicht en ook nog eens het risico op ziekten verlaagt.

Programma Voedingscoaching

1. Voedingsanalyse

We zullen jouw eetpatroon naar aanleiding van een vragenlijst en een bijgehouden eetdagboek analyseren.

2. Doelen bepalen

Of je nou wilt afvallen, aankomen, meer energie wilt of meer balans wilt creëren. Samen bepalen we jouw haalbare gezondheidsdoel.

3. Voedingsadvies

Naar aanleiding van jouw gewenste verlangen en jouw voedingsanalyse maak ik een op maat gemaakt voedingsplan.

4. Begeleiding

Omdat iedereen anders is, is mijn begeleiding en advies op maat. Jouw steun in de rug naar actie, progressie en motivatie.

Mijn werkwijze

Kennismaking (gratis, 20 min)

We maken telefonisch kennis met elkaar en bekijken welk traject bij jouw wensen past.

w

Intake (55 euro, 60 min)

Tijdens het persoonlijke intake analyseren we jouw voedingspatroon en brengen deze in kaart naar aanleiding van jouw bijgehouden eetdagboek. Ook meten we jouw gewicht, vet- & spiermassa en bepalen we jouw doelen.

h

Advies (65 euro, 60 min)

Tijdens onze 2e afspraak bespreken we samen het voedingsplan naar aanleiding van jouw doelen. We bekijken hem zorgvuldig en stellen hem waar nodig bij. Ook noteren we jouw meetgegevens.

Vervolgsessie (30 euro, 30 min)

We meten jouw voortgang en evalueren de afgelopen periode. Indien nodig passen we het plan bij of het advies scherper. Ik voorzie jou van de nodige informatie en advies over voeding en beantwoord jouw inhoudelijke vragen. Je gaat elke sessie met nieuwe kennis en tools naar huis.