Werkwijze

Een kennismaking

De kennismaking is bedoeld om te kijken of we samen een klik hebben.

Ik leg je graag uit hoe ik werk en wat jij van mij kan verwachten qua begeleiding. Daarnaast hoor ik graag van jouw verlangens.

Aan de hand van dit gesprek mag jij besluiten of jij met mij samen wilt gaan werken om jouw verlangens in vervulling te laten gaan. Dit is een geheel vrijblijvend gesprek.

Een kennismaking duurt maximaal 30 minuten en kan zowel telefonisch, online of bij mij op de praktijk plaatsvinden. De praktijk bevindt zich in Velserbroek en vanaf 1 juli 2021 ben je ook in Schagen van harte welkom.

Ik adviseer jou volgens de richtlijnen Schijf van Vijf, de richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. Deze zijn grondig en wetenschappelijk onderbouwd en getoetst.

Dat betekent ook dat ik geen maaltijdvervangers, shakes en pillen adviseer. Maar uitsluitend voeding volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Een traject op weg naar gezonde voeding en/of complete leefstijl bestaat uit;

 1. Een kennismaking
 2. Een basis Voedingsadvies of Voedings- & Leefstijlanalyse en advies
 3. Verdere vervolggesprekken

Wil je graag een afspraak maken, voel je vrij om jouw gegevens achter te laten of mij te bellen of te mailen.

Doel van mijn begeleiding Voedingsadvies;

Of je nou af wilt vallen of juist aan wilt komen, een gezonde(re) eetstijl wilt of je leefstijl wilt aanpassen, mijn coaching is gericht op het veranderen van jouw gedrag.

De verandering qua gedrag door;

 • Bewustwording en inzicht krijgen over jouw eetstijl en patronen, je eetgedrag maar we kijken ook naar jouw beweging;
 • De verandering in jouw gedrag doen we stapje voor stapje.
 • Door naar jouw intrinsieke motivatie te kijken zal je jouw veranderingen gaan implementeren in jouw eigen leven en ook vol gaan houden.
Basis Voedingsadvies

Je hebt gekozen om met mij samen te gaan werken om jouw voedingspatroon aan te gaan passen. We starten samen met een basis Voedingsadvies. Van te voren stuur ik jou hiervoor een intakeformulier.

Het doel van dit gesprek is om jouw huidige eetgewoontes in kaart te brengen.

Ook kijken we naar jouw wensen en bespreken we jouw vragen op het gebied van voeding.

Zo vorm ik een beeld van jou met betrekking tot jouw huidige eetpatroon en maak ik op basis hiervan voor jou een persoonlijk advies met betrekking tot jouw eetpatroon.

We stellen desgewenst jouw gewicht vast maar ook jouw BMI, vetpercentage en spiermassa.

Wanneer je hierna graag een uitgebreidere analyse en advies wenst met betrekking tot jouw eet- en Leefstijl vraag ik jou een eetdagboek bij te gaan houden en is het mogelijk om een Voedings- & Leefstijlanalyse en advies te laten maken. 

Voedings- & Leefstijlanalyse en advies

Een vervolgstap op het basis Voedingsadvies kan je kiezen voor een Voedings- & Leefstijlanalyse met een adviesgesprek. Daarvoor vraag ik jou een intakeformulier in te vullen en een eetdagboek bij te houden en aan mij te mailen.

Op basis van jouw intakeformulier, de gegevens uit jouw eetdagboek en het gesprek van 30 min bij mij in de praktijk maak ik voor jou een persoonlijk Voedings- & Leefstijladvies.

Je ontvangt van mij per mail;

 • een analyse van jouw huidige voedings- en leefstijl
 • een persoonlijk voedings- en leefstijladvies
 • 2 voorbeeldmenu’s

Dit doe ik volgens de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad.

Ik zal jou in het advies voorzien van waardevolle informatie en tools met betrekking tot gezonde voeding (gewoon te koop in de supermarkt). Wat je eventueel goed kan toepassen binnen het gezin zodat er niet apart gekookt hoeft te worden.

Zo leer jij om jouw doel te halen zonder het welbekende jojo effect inclusief de extra kilo’s die daar vaak mee gepaard gaan. Er komen in mijn advies voor jouw nieuwe eet- en leefpatroon geen maaltijdvervangers, pillen of poeders van pas.

 

Voortgang

Na het Basis Voedingsadvies of Voedings- & Leefstijlanalyse en advies kan je kiezen voor een of meerdere periodieke voortgangsgesprek(ken).

Tijdens deze gesprekken stellen we de voortgang vast door te kijken naar je gewicht, BMI, vetpercentage en spiermassa.

We bespreken samen jouw knelpunten, hoe het de afgelopen periode is gegaan en welke keuzes jij hebt gemaakt.

Samen kijken we waar er eventueel andere keuzes gemaakt kunnen worden en geef ik je tips. We maken eventuele aanpassingen in jouw plan om het voor jou haalbaar te maken en te houden.

Desgewenst kunnen de gesprekken in het begin wekelijks plaatsvinden. Tussen onze afspraken ben ik per mail en via whatsapp te bereiken tijdens kantooruren voor ondersteuning, want je staat er niet alleen voor in het aanleren van jouw nieuwe andere leef- & eetstijl.

Waar

De gesprekken vinden bij mij op de praktijk in Velserbroek of Schagen (per 1 juli 2021) plaats. Informeer naar de mogelijkheden wanneer je niet in de gelegenheid bent om naar de praktijk te komen.

Ook is het mogelijk om vervolggesprekken online te laten plaatsvinden. Andere wensen zijn zeker mogelijk in overleg.

 

Begeleiding op afstand

Wanneer je zelf wilt gaan afvallen/een andere leefstijl wilt gaan aanmeten en het toch ook wel fijn vindt om iemand te hebben waar je op terug kan vallen is begeleiding op afstand ideaal.

Wellicht dat jij veel baat hebt bij begeleiding op afstand. Naast goede resultaten heb je grotere kans op een blijvend resultaat in tegenstelling tot het proberen zonder stok achter de deur. 

Na de telefonische of online kennismaking stuur ik jou het intakeformulier toe en vraag ik jou een eetdagboek bij te houden. 

Op basis van deze gegevens en ons adviesgesprek met jou maak ik voor jou een persoonlijk Voedings- en Leefstijladvies waar jij mee aan de slag kan gaan.

Tijdens onze telefonische of online voortgangsgesprekken bespreken wij jouw voortgang en kan je natuurlijk vragen stellen. Ook voorzie ik jou van tips en adviezen zodat jij alle tools in handen hebt om op een succesvolle manier jouw doel(en) te gaan realiseren.

Het pakket bestaat uit;

 • Telefonisch/online kennismaking
 • Analyse en Advies Voeding & Leefstijl
 • 4 voortgangsgesprekken 30 min
Groepsbegeleiding

Met vrienden/vriendinnen

Ben je met 4 vrienden/vriendinnen en willen jullie allemaal een gezonde(re) voedings- & leefstijl maar hebben jullie behoefte aan waardevolle tips en informatie maar ook aan die ene stok achter de deur?

Dat kan! Ik ben graag jullie stok achter de deur en geef maar al te graag net dat laatste duwtje in de rug wanneer dat nodig is. Dit doen we tijdens een wandeling van 60 minuten in het tempo wat bij de groep past.

Tijdens deze wandeling krijg je per persoon 15 minuten persoonlijke coaching op het gebied van eet- en leefstijl. Tijdens die 15 minuten kan je mij vragen stellen en natuurlijk voorzie ik jou van informatie en waardevolle tips zodat jij tools in het bezit krijgt om zelf het avontuur aan te gaan.

Met anderen

Wil jij toch ook een gezonde(re) leefstijl en heb je behoefte om dit samen met anderen te doen in combinatie met wandelen? Ook dat is mogelijk!

Ik stel een groep samen van 4 deelnemers waarvan de behoeften op elkaar aansluiten om ervoor te zorgen dat jullie op 1 lijn zitten en ook om het tempo aan te kunnen nemen die voor iedereen vol te houden is.

Ook nu krijg je tijdens het wandelen 15 minuten persoonlijke coaching als het om eet- en leefstijlcoaching gaat.

Een absolute win-win situatie;

 • Je ben omringd met mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben, wat motiverend werkt;
 • Je hebt meteen een goede wandeling te pakken;
 • Jullie kunnen elkaar inspireren en dus motiveren;
 • Leren van en met elkaar;
 • Samen doen maakt je sterker;
 • Jullie kunnen recepten met elkaar uitwisselen;
 • Er kan desgewenst een Facebook groep of Whatsapp groep opgezet; worden voor verbinding met elkaar